Licht in de duisternis

25 november 2016

De elfde editie van Glow Eindhoven zit er alweer op. Time flies! Thema dit keer: City & Science.  Ook dit jaar stond Glow garant voor indrukwekkende lichtkunst, - techniek en -architectuur en dat allemaal vlak voor onze deur, midden in Eindhoven Centrum. Soms laat ik me meeslepen en loop ik eens de hele route mee, samen met al die duizenden anderen; maar ieder jaar pik ik er sowieso een klein deel van mee als ik naar de club kom. Dit jaar ook, want we lagen precies tussen de psychedelische, bijna duizelingwekkende 3D-lichtshow  op het Stadhuisplein en de schitterende, betoverende Magical Garden aan de Keizersgracht. Mooi!


Rode lichten

Grappig is trouwens dat onze rode lichten voorbijgangers ieder jaar opnieuw laten denken dat ook wij onderdeel zijn van het lichtspektakel. Dan zie je een hele groep mensen een hele tijd met verwachtingsvolle blik naar onze deur kijken in afwachting van wat komen gaat. 

Lichtpuntjes

Maar ja, voor ons spektakel zullen ze toch die mooi bewerkte deur door moeten. Gelukkig deden ook dit jaar heel veel lichtbewonderaars dat, om na te genieten van de spectaculaire lichtkunstobjecten en om technische hoogstandjes op een heel ander gebied te ervaren. Een ideale afsluiting van een bijzondere avond in een opvallend levendige en gezellige binnenstad, nu zelfs op doordeweekse dagen. Geen klachten afgelopen week dat er niets te beleven is in Eindhoven dus! Bij ons is natuurlijk wel altijd iets te beleven, zoals onze vaste gasten weten, maar toch. Het leuke is dat Eindhoven Lichtstad dit jaar heeft besloten drie lichtkunstwerken te laten staan, voor altijd, en wat mij betreft komt dat de uitstraling van Eindhoven alleen maar ten goede. Lichtpuntjes voor altijd, voor iedereen. Eigenlijk net zoals wij voor onze gasten zijn. Bij ons kun je namelijk 364 nachten, dus bijna elke avond van het jaar tot de kleine uurtjes terecht voor een sprankje licht, voor een spectaculaire show (aan de paal, op de bar en natuurlijk in bubbelbad en bed ;-), voor spraakmakende wendingen, creatief talent (jaja) en bijzondere ervaringen. Om vervolgens met ‘glowende’ oortjes weer naar je huis of je hotel te gaan. Onze lichtjes schijnen iedere avond. Speciaal voor jou. De nacht is van jou.  Deel dit met anderen!