Het ligt niet aan jou

16 februari 2017
Soms kom je binnen en zie je mij bijna niet zitten aan de bar; ben ik bijna verscholen achter een pilaar, probeer ik me onzichtbaar te maken achter een plant. Ik vermijd elk oogcontact en je ziet aan mij dat ik ernstig nadenk hoe ik zo onopvallend mogelijk weg kan glippen. Naar het toilet, naar de kleedkamer, onder de bar, in mijn glas. 

Ik snap best wat jij dan zou kunnen denken. Heb ik misschien geen zin? Voel ik me niet lekker? Wacht ik op iemand anders dan jij? Ben jij niet interessant genoeg? Heb je me iets aangedaan in een ver, vergeten verleden? Doe je me denken aan zo iemand? Draag je de verkeerde kleur overhemd? Laat ik je meteen geruststellen: het ligt niet aan jou.

Het ligt aan mij en aan helemaal niemand anders. Het kan zijn dat ik met mijn gedachten nog heel even bij dat vervelende telefoontje van vanmiddag was. Dat ik nadenk over de inrichting van mijn huis. Of dat ik mijn spierpijn van de laatste paaldansles probeer weg te wrijven. Misschien is mijn hoofd bij de uitverkoop in mijn favoriete schoenenwinkel en kan ik niet kiezen tussen die sexy pumps en die verleidelijke laarzen. Of misschien ben ik nog een piepklein beetje katerig van de vorige avond toen er weer een ouderwets sexy feest was in de mooiste nachtclub van Eindhoven waarna ik dus pas in de vroege uurtjes mijn eigen bed zag. Het kan van alles zijn, maar het is nooit iets wat jij niet op kunt lossen! Dat beloof ik je. Ik ben er immers net zo zeer voor jou als jij voor mij. En jij kunt me gegarandeerd vanachter die pilaar vandaan krijgen, mijn kater als sneeuw voor de zon doen verdwijnen, me weer laten stralen als de droomvrouw die jij vanavond zoekt, mijn gedachten jouw kant opkrijgen en zorgen dat ik alleen nog maar oog en oor en nog heel veel meer voor jou heb.

Dus…  zie je me een keer een op het eerste gezicht ongeïnteresseerde indruk maken? Heb je het gevoel dat ik eerder op het punt sta weg te vluchten dan mijn beste verleidingstactiek of – dans op jou los te laten? Weet dan dat juist jij het bent die ik nodig heb. Geef me maar eens een knipoog, werp me je ondeugendste glimlach toe. Bied me een glaasje bubbels aan of maak een verleidelijk praatje met me. Wedden dat ik in no time ontdooid en geheel de jouwe ben? De nacht is van immers van jou, en van jou alleen!

Deel dit met anderen!