Dagboek van een Nightingale

01 januari 1900
“Hoe ben je in dit vak terecht gekomen?” Dat moet toch wel de meest gestelde vraag aan mij zijn. Mensen die de Nightingale en haar werkwijze kennen, weten dat een babbeltje met een dame voordat de kamer geboekt wordt heel normaal is. Deze gesprekken zijn voor onze gasten natuurlijk een mogelijkheid om de dame wat beter te leren kennen voordat er intiem kennis gemaakt wordt. Voor mij zijn deze gesprekken een kans om de meer gespannen gast op zijn gemak te stellen en hem inzicht te geven in hoe ik de wondere wereld die Nightingale heet beleef.

Een van de eerste dingen die gasten vaak willen weten is hoe lang ik dit werk doe, en vooral ook waarom ik ooit die beslissing heb gemaakt om juist voor dit vak te kiezen? Mijn collega's en ik zijn allemaal uniek en zullen hun eigen redenen en verhaal hebben.
Ik schrijf ook over mijn belevenissen voor de dames die wel nieuwsgierig zijn naar hoe het is om in een club als Nightingale te werken en misschien zelfs overwegen de stap te wagen om bij ons te solliciteren.

Dit is een stukje van mijn verhaal….

De voornaamste reden dat ik dit vak in wilde was dat ik altijd al interesse heb gehad in alles wat spannend was en met erotiek te maken had. Omdat er altijd nogal mysterieus gedaan werd over prostitutie (en dan met name de soorten die niet zo zichtbaar zijn als bijvoorbeeld de ramen in Amsterdam) wakkerde dat mijn interesse alleen maar meer aan. Nieuwsgierig als ik ben wil ik dan toch weten wat er achter die gesloten deuren gebeurt.
Natuurlijk had ik ook mijn financiële motieven. Omdat ik destijds nog studeerde was een extraatje mooi meegenomen en hield ik meer tijd over voor de leuke dingen in het leven. Na verschillende websites te hebben bekeken sprak me die van Club Nightingale direct aan en ik besloot een mail te sturen. De volgende dag kreeg ik al een telefoontje en had ik een gesprek met de eigenaresse. Dat ik totaal geen ervaring had met dit werk was geen enkel probleem, alles werd me netjes uitgelegd. Het was zo'n leuk en open gesprek dat ik direct een afspraak heb gemaakt om de volgende dag bij de club langs te komen.
Die eerste avond meldde ik me, met toch wel wat gezonde zenuwen, bij de gastvrouw. Ook zij was weer erg aardig en geduldig beantwoordde ze mijn vele vragen. Sommige dingen had ik me heel anders voorgesteld maar waren in de werkelijkheid zelfs beter dan ik had bedacht. Na een paar uur te hebben gekeken hoe de sfeer was, en hoe er met gasten omgegaan werd wist ik al; hier wil ik werken.  

De redenen waarom ik dit werk wilde gaan doen zijn nog steeds volop aanwezig en houden mijn werk leuk en afwisselend. Natuurlijk is erotiek een onderdeel maar er zoveel meer kanten die interessant zijn. Zoals het steeds weer een verrassing is met wat voor persoon je te maken krijgt. Wat zijn de voorkeuren? Is hij nerveus? Hoe ga ik er voor zorgen dat hij met een grote glimlach de deur uit loopt?

En dat laatste is natuurlijk waar je als Nightingale 200% voor gaat......

Deel dit met anderen!